Ние използваме бисквитки. Продължавайки да използвате нашия сайт, Вие се съгласявате с това. Запознайте се с Политиката за използване на бисквитките.

За собственици

След като нотариалният акт за апартамента е регистриран в Агенцията по вписванията и Вие сте официален собственик на новия си дом в „Св. Иван Рилски хотел и апартаменти“, пред Вас престоят още няколко важни стъпки:

  1. Проверка за изправността на всичко във Вашето ново жилище– ако има малки неизправности или неточности, моля да ни сигнализирате незабавно, за да ги поправим.
  2. Партида в електроразпределително дружество– може да подадете заявка със съответния формуляр и копие от нотариалния акт в офиса на електроразпределително дружество, който се намира в град Благоевград.

* Собствениците, които не са български граждани, трябва да се регистрират в Агенцията по вписванията към съответния окръжен съд, за да могат да плащат данъците върху имота си. Самият апартамент също трябва да се регистрира в службата по кадастъра на името на новия собственик.

Като собственик трябва да предвидите и ежегодните разходи, които се заплащат за апартамента Ви в „Св. Иван Рилски хотел и апартаменти“:

  • данък върху сградите и такса за сметосъбиране (100 – 500 лева или 50 – 250 евро).
  • годишна такса за поддръжка – тя е предмет на Договора Ви за поддръжка и управление на комплекса. Точният й размер зависи от големината на имота Ви – таксата варира между 600 и 2 000 евро на година.
  • Разходи за комунални услуги – при обичайно потребление на електричеството, водата, телефона, Интернет и кабелната телевизия, общият разход е между 450 и 500 евро годишно за апартамент.

Според Вашите лични предпочитания може да извършите всички процедури сами или да се доверите на нас. Екипът на „Св. Иван Рилски хотел и апартаменти“ е готов да Ви съдейства за всяка една стъпка от закупуването на Вашия нов дом!

Контакти

Свържи се с нас
Методи за плащане: